Op maat gemaakt

Een deur met een bijzondere bovenkant.

De telefoon gaat.
Een vrouwenstem.
Of we een deur kunnen maken met bijzondere bovenkant. Een deur die de gang met de woonkamer verbindt.
Het kwam er niet van om het zelf een oplossing te vinden en daarom hingen ze er maar een gordijn voor.

For the time being is het opgelost.

Maar…. de stookkosten. Elke keer als de voordeur open gaat, vliegt de warmte weg. En eigenlijk weten ze het al…. ze willen een stalen deur met glas. Ook gewoon omdat het mooi is.

Ze stuurt een app. Chris en Reitse kijken elkaar aan. Dat zijn bijzondere hoeken. De bovenkant is a-symetrisch. En er zijn er drie haakse hoeken. Maar de vierde hoek is alles behalve haaks. Er volgt een fotootje, met ongeveer het aantal centimeters. Tien centimeter naar beneden. Stukkie van 37 cm naar de zijkant. En dan naar beneden.

Hoek

‘Maar wat is de hoek?’ vraagt de man met de gouden rechterhanden. Hij vervolgt: “want als we de hoek niet goed hebben, past de deur niet.”

Check.

Pikt

Dus gaat Chris langs om op te meten. De hoeken zijn 75 graden. De buitenmaat van het schuine stuk is 363 mm. Hij tekent (zie foto boven). Zaagt. Legt de stukken staal op de plek. Zet zijn kap op, en pakt het lasapparaat. Daar komt de deur met bijzondere bovenkant én kozijn.

Ready for some action.

“DZZZZZZZZZT.”

Felblauw is het licht.
Hij pikt de stukken aan elkaar. Pikken is het in concept aan elkaar zetten. Je kunt dan nog veranderen. Maar dat is niet nodig.

Na inspectie en nameten wordt de deur in elkaar gelast. De lasnaad ligt bovenop de verbindingen van de deur.

Flexen

Na het laswerk, worden de naden geflext. De geel oranje vonken vliegen door de loods. Ook andere oneffenheden worden weggewerkt. De deur wordt er smooth van.

Je ziet precies waar er is geflext. Het donkere staal krijgt zilveren stukken.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Klik

Opnieuw een inspectie. Het timmermansoog én de rechterhand. Geen oneffenheden? Geen oneffenheden. Het kan zijn goedkeuring hebben.

Met een ferme zwiep staat de deur met bijzondere bovenkant en kozijn rechtop. Hopla. Klik. Even een foto voor de klant.

Vijf minuten later appt ze. Dat ziet er al fantastisch uit. En nu?

Het is tijd om er een coating over te doen. Zodat de deur beschermd is tegen beschadigingen.

Op 20 december hebben we de deur geplaatst. In Hoogkerk.

Heb je ook een specifieke vraag, of een bovenkant van een deur die bijzonder is? Let us know. We denken graag met je mee.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.